علوم تربیتی (مدیریت آموزشی)
مهلت ثبت نام
ظرفیت
شهریه
درباره رشته تحصیلی
معرفی رشته مدیریت آموزشی
مدیریت و برنامهریزی آموزشی یک رشته میان رشتهای است که تلفیقی از رشتههای روانشناسی، جامعهشناسی، فلسفه، مدیریت، آمار، زبان خارجی و مشاوره میباشد.
فراهم ساختن فرصتهای یادگیری برای گروههای واجبالتعلیم و علاقهمند به یادگیری و از سوی دیگر تربیت نیروی انسانی ماهر مورد نیاز توسعه اقتصادی کشور از اهداف مدیریت آمـوزشی است.
در کل مدیریت و برنامهریزی آموزشی، مدیریت بر فعالیتهای یاددهی و یادگیری به منظور ایجاد تغییرات مطلوب در رفتار یادگیرنده و ارزیابی میزان تحقق این تغییرات است.
فارغالتحصیل این گرایش به راحتی میتواند علاوه بر پیشبینیهای آموزشی یک کشور، مراحل برنامهریزی آموزشی و مدیریت بر اجرای آن را ترسیم کند و با روشهای بهتر آموزشی، راهنما و مشاور خوبی برای یادگیرندگان باشد.
چرا مدیریت آموزشی:
- زمینهسازی برای شناخت علمی نظام آموزش و پرورش، ساختار، اهداف و عناصر درونی و بیرونی آن
- ایجاد دانش و پرورش مهارتهای اداراکی، انسانی و فنی و رشد روح تفکر علمی
- ایجاد قدرت تجزیه و تحلیل، قضاوت و تصمیمگیری درباره مسائل امور سازمانهای آموزش و پرورش
- تربیت کارشناسان ارشد برای اداره امور آموزشی
- تربیت مدیران برای آموزشگاههای عمومی و متوسطه
- تربیت مدیران برای سطوح مختلف آموزشی و اداری آموزش و پرورش
- تربیت پژوهشگر و مربی برای پژوهش و تدریس در زمینه مدیریت آموزشی
آینده شغلی رشته مدیریت آموزشی
فارغ التحصیلان میتوانند در مراکزی همچون وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیفات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس، دانشگاهها و دیگر مراکز آموزشی به کار برنامهریزی و مدیریت آموزشی مشغول شوند.
موقعیتهای شغلی بسیاری برای فارغالتحصیلان این گرایش وجود دارد. در حال حاضر فارغالتحصیلان این گرایش در درجه اول جذب آموزش و پرورش میشوند. تعدادی نیز در سازمانهای دولتی از جمله سازمانهای مدیریت و برنامهریزی و برنامه و بودجه فعالیت میکنند. گفتنی است که فارغالتحصیلان مـدیریت و برنامهریزی آموزشی مجوز تأسیس آموزشکدههای درسی را دارند و در صورت داشتن سرمایه لازم، میتوانند در این زمینه فعالیت کنند.