علوم تربیتی( برنامه ریزی درسی)
مهلت ثبت نام
ظرفیت
شهریه
درباره رشته تحصیلی
معرفی رشته برنامه ریزی درسی
برنامه ریزی درسی به منظور ایجاد متخصصانی با توانایی تولید، نیازسنجی و ارزشیابی، برنامه ریزی های پژوهش و درسی و تشخیص سرفصلهای مورد نیاز برای مقاطع مختلف و یا رشته ها و گرایشهای مختلف، تحلیل سرفصلهای آموزشی و نیاز به بازبینی محتواهای آموزشی و درسی در مقاطع مختلف می باشد که الزام به برنامه ریزی صحیح، دانستن اطلاعاتی در زمینه امکان سنجی رشته های مورد نیاز برای آموزش، جایگاه موارد مختلف در آموزش، تعیین وزن و شاخصهای دروس و سرفصلها در رشته های مختلف تحصیلی از علل ها اهمیت این رشته است.
مولد آموزش در همه کشورها آموزش پرورش و دانشگاهها از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین برنامه ریزی درسی با ایجاد مهارتهای تشخیصی، ارزشیابی و از همه مهمتر برنامه ریزی به این دو نهاد کمک می کند تا بتوانند مباحث به روز و نوظهور را در محتوای علمی و آموزشی – پژوهشی بگنجانند و یا چه محتواهایی باید اصلاح شود و که یک دانش آموز و یا دانشجو در مقاطع مختلف، نیاز به چه مهارتها و دانشهایی دارد تا بتواند از آنها به سود خود و جامعه استفاده کند.
نقش و توانایی:
- توانایی انطباق برنامههای آموزشی و درسی با مبانی اسلام و نیازهای افراد جامعه اسلامی و بازارکار.
- توانایی ارزیابی برنامههای آموزشی و درسی وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و آموزش عالی در ارتباط با فلسفه و اهداف آموزش و پرورش کل کشور.
- شناخت عوامل روانی- اجتماعی و تربیتی در رابطه با مسئولیت برنامهریزی.
- توانایی تحقیق و مقایسه برنامههای آموزشی و درسی آموزش و پرورش با دیگر کشورهای پیشرفته جهان.
آینده شغلی
مشاوره برنامهریزی درسی برای داوطلبان کنکور و همچنین دانشآموزان و دانشجویان تمام مقاطع، از تخصصهای این گرایش میباشد که مدارس، دبیرستانها و آموزشگاههای خصوصی پذیرایی این افراد میباشند. علاوه بر آن فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند جذب آموزش و پرورش و برخی سازمانهای دولتی از جمله سازمانهای مدیریت وبرنامهریزی و تالیف کتب درسی شوند. بازار کار این گرایش به نسبت از نظر جذب و استخدام خوب است. این افراد امکان اخذ مجوز مرکز مشاوره تحصیلی را به شرط داشتن سوابق کار مرتبط و یا داشتن مدارک مشاوره ای مرتبط خواهند داشت.