رئیس دانشگاه پیام نور در برنامه صف اول:
دانشگاه پیام نور پرچمدار آموزش از راه دور است
رئیس دانشگاه پیام نور گفت: این دانشگاه با قدمت ۴۰ سال تاکنون بیش از دو میلیون نفر از جویندگان علم را فارغ التحصیل کرده است که شهریه آن ، یک سوم شهریه سایر دانشگاههای غیردولتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای تقی زاده بیان اینکه دانشگاه پیام نور پرچمدار آموزش از راه دور بودگفت: دانشگاه پیام نور محصول انقلاب اسلامی است در سال ۱۳۶۷ این دانشگاه تأسیس شد. برای این که بتواند آموزش را برای همه کس، در همه جا، در همه وقت فراهم کند، شاغلینی که امکان تحصیل حضوری را در دانشگاه نداشتند بتوانند از خدمات آموزشی از راه دور استفاده کنند.
وی افزود: نیاز جامعه و تقاضا محوری جامعه باعث شد تا این که دانشگاه بتواند در بخشی از اساسنامه خود تغییراتی را انجام دهد، و یک نظام آموزشی ترکیبی را ایجاد کند. با کیفیتی که برخی کلاسها به صورت حضوری بتواند برگزار شود، برخی کلاسها برای رفع اشکال به صورت حضوری برگزای میشود همچنین دورههای آزمایشگاهها و دورههای عملی هم به صورت حضوری است .
رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه این دانشگاه حدود ۴۰ سال است که از تاسیس آن میگذرد و جایگاه مناسبی برای خود کسب کرده است ، گفت: دانشگاه پیام نوردر حال حاضر حدود سه هزار و ۵۸۰ عضو هیئت علمی تمام وقت دارد، بیش از ۱۲ هزار مدرسین مدعو داریم و قریب هشت هزار کارمند و سیستم آموزشی و بسترهای نرم افزاری قویای که در این دانشگاه است و در سطح آسیا ما در رتبه دوم هستیم همچنین در بین نظامهای آموزشی از راه دور در سطح کل دنیا در جایگاه ششم قرار داریم که سهم تقریباً بارز و قابل توجهی است، البته همان طور که عرض کردم مأموریت دانشگاهها به کیفیتی شد که امروز بتوانند خودشان را با نیاز جامعه وفق دهند و حرکت تحولی دانشگاهها رفته به سمت دانشگاههای نسل پنجم به کیفیتی که بتواند تقاضامحور باشد متناسب با نیازهای جامعه باشد.
تقی زاده درباره شهریه و تامین نیاز مالی دانشجویان گفت: این مأموریت در دانشگاه پیام نور وجود داشت که در مناطق کم برخوردار برای قشر کم درآمد هم بتواند ارائه خدمات آموزشی را داشته باشد، لذا میزان شهریهای که در هیئت امناها تصویب شده، میزان شهریه بالایی نیست، تقریباً میانگین شهریه ما در مقطع کارشناسی ؛ یک و نیم میلیون تومان است، در مقطع کارشناسی ارشد حدود دو و نیم میلیون تومان است که به تدریج طی اقساط پرداخت میشود و در نیم سال قبل حدود ۲۳ میلیارد تومان وام شهریهای به دانشجویان پیام نور داده شد، بنیاد حامیان و خیرینی هم داریم که چنا نچه دانشجویان کم بضاعتی باشند شهریه آنها توسط این بنیاد تأمین میشود.
تا کنون شرایطی ایجاد نشده که احیاناً دانشجویی به دلیل کم بضاعتی توان ادامه تحصیل را نداشته باشد. وی درباره تعامل دانشگاه پیام نور با سایر دانشگاهها گفت: تفاهمنامهها و قرادادهایی که دانشگاه پیام نور منعقد کرده است از جمله با مرکز توسعه و تجارت الکترونیک ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن زنان اقتصاد ایرانی، با ریاست اتاق بازرگانی ایران و استرالیا، با انجمن دوستی ایران و روسیه، اخیراً هم تفاهمنامه خوبی منعقد شد با مرکز آموزش مدیریت دولتی برای این که دورههای آموزشی ضمن خدمت را دانشگاه پیام نور بتواند بر عهده بگیرد.
رئیس دانشگاه پیام نور در خصوص چالشها درحوزه بومی گزینی گفت: با توجه به این که دانشگاه پیام نور در سطح گستره ملی، در تمام شهرها و نقاط کشوری؛ مراکز و واحدهای ما وجود دارند پذیرش دانشجو به صورت بومی گزینی انجام میشود. تقی زاده درباره توسعه شرکتهای دانش بنیان و فعالیت خانههای خلاق افزود: مأموریت و رسالت دانشگاه بر این شده که ما بتوانیم چه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، چه در چشم اندازی که برای دانشگاه پیام نور ایجاد میشود بتوانیم در چشم انداز ۲۰ سال آینده خودمان دانشگاه را به سمت رشتهها و دورههای مهارتی در کنار دورههای نظری برای فرد ایجاد کنیم.
مسیر دانشجو را ببریم به سمت آن چه که مورد نیاز جامعه است. وی در حوزه جذب دانشجویان خارجی و تعامل با دانشگاههای خارج از کشور هم گفت: ما حدوداً در کشورهای متعددی نماینده داریم. کار این نمایندهها بر این است که بتوانند دانشجویانی که عمدتاً ایرانی هستند، در خارج از کشور و شرایط تحصیل را دارند پل ارتباطی باشند، ما در حال حاضر ازجمله در کشورهایی مثل امارات، قطر، کویت، ارمنستان، گرجستان، در اقلیم کردستان عراق؛ اربیل، در شبه قاره هند، ترکیه، کانادا نمایندگی داریم و در افغانستان ما شعبه دانشگاه داریم و در حال حاضر در افغانستان الآن حدود هزار دانشجو داریم؛ در کشورمون هم در دانشگاه پیام نور در مراکز متعدد، پذیرش دانشجو اتباع غیرایرانی مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه پیام نور در ادامه بیان کرد: هیئت امنای دانشگاه با ایجاد شعبه دانشگاه پیام نور در یمن، پاکستان، عراق، لبنان و سوریه موافقت کرده است. نقش این دانشگاه تعاملات خیلی خوبی را ایجاد میکند این دیپلماسی علمی و فناوری خیلی کمک کرده هم نسبت به استفاده از تجربیات متقابل. تقی زاده درباره مدرک دانشگاه پیام نور در سطح بین المللی گفت: دانشگاه پیام نور در نظام رتبه بندی ISC ایران در نظامهای آموزش عالی رتبه یک را داریم ، در نظام رتبه بندی بین المللی؛ مثلاً در نظام «گرین متریک» ما در جایگاه هفتصد و هفتاد و هفتم هستیم. در نظام «بومتریک» هزار و چهارصد و شانزده که ۹۱۰ رتبه ارتقاء پیدا کردیم و در نظام «لایدن» که یک نوع رتبه بندی را انجام میدهد در جایگاه ششصد و هفتادم هستیم.
در «تایمز» هم اخیراً ما برای اولین بار جایگاه پیدا کردیم که در جایگاه هزار و پانصد هستیم، ولی داریم ارتقاء میدهیم که سطح رتبه مان به زیر هزار در تمام نظامها بیاوریم، چون برخی از کشورها معمولاً مدارک فارغ التحصیلی زیر هزار را میپذیرند، برخی بالای هزار تا ۱۵۰۰ و برخی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰، را پذیرش میکنند. وی در ارتباط با اعتبار نداشتن مدرک دانشگاههای پیام نور برای اشتغال یا استخدام افزود: اصلا چنین چیزی نیست، مدرک همه دانشگاهها ازجمله دانشگاه پیام نور که یک دانشگاه مورد تأیید و زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، مدرک کاملاً معتبری چه در آزمونهای استخدامی، چه در تمامی دستگاهها است.
منبع: وبسایت دانشگاه پیام نور